Pretučen student Dejan Bagarić: hoću da znam motiv napadača!

Jedan od organizatora protesta #1od5miliona u Novom Sadu, student Filozofskog fakulteta Dejan Bagarić napadnut je 8. juna u Univerzitetskom kampusu i teško pretučen.

Bagarića su napali njemu nepoznati ljudi nedaleko od studentskog restorana, oborili ga na asfalt i zadali mu više udaraca, neposredno posle završetka protesta #1od5miliona u Novom Sadu te večeri.

On je primljen u Urgentni centar Kliničkog centra “Novi Sad” sa brojnim podlivima i povredama od udaraca po glavi i telu, gde mu je ukazana lekarska pomoć i gdeje ostao preko noći kako bi lekari pratili njegovo zdravstveno stanje.

Organizatori protesta #1od5miliona u Novom Sadu zahtevali su od novosadske policije i tužilaštva da u najkraćem roku identifikuju, uhapse i izvedu na sud sve napadače na Dejana Bagarića.

Imajući u vidu sve okolnosti pod kojim se dogodio mučki napad na mladića koji na svim protestima nosi bedž sa likom ubijenog premijera Zorana Đinđića, više nego osnovana je pretpostavka da je Bagarić napadnut zbog svojih političkih i protestnih aktivnosti.

Slučaj Dejana Bagarića, studenta iz Novog Sada priveden je kraju tako što su njegovi napadači dobili uslovne kazne od 3 i 2 godine.

On je na protestu #1od5miliona prošle subote izjavio kako ne može da komentariše šta se te večeri desilo zato što se ne seća ali apeluje na javnost i institucije da se otkriju motivi njegovih napadača.

Bagarić je takođe u obraćanju za javnost rekao kako će podneti privatne tužbe protiv njegovih napadača.

Lica koja su napala studenta, u dogovoru sa tužilaštvom, priznala su krivicu i dobila uslovne kazne sa proverom od tri godine.

S.O. iz Novog Sada dobio je uslovnu kaznu od godinu dana dok je M.D. iz Vrbasa dobio šest meseci.

Od napada na Dejana Bagarića do presude licima koja su ga napala prošlo je pet meseci, a studenti iz #1od5miliona sprovedeni su u istrage po hitnom postupku i iste večeri odvedeni u pritvornu jedinicu.