KZN Pokreta #1od5miliona: SMS i Nova da proglase bojkot za 7 dana inače ćemo im blokirati ulazak u Skupštinu!

  • January 21, 2020
  • Bojkot
  • Comments Off on KZN Pokreta #1od5miliona: SMS i Nova da proglase bojkot za 7 dana inače ćemo im blokirati ulazak u Skupštinu!

Na konferenciji za štampu Pokreta #1od5miliona Valentina Reković je pozdravila odluku Pokreta slobodnih građana o bojkotu i pozvala preostale dve, Stranku moderne Srbije i Novu stranku, da i one ispoštuju Sporazum sa narodom i objave bojkot.

Organizatorka protesta 1 od 5 miliona Reković je pozdravila odluku PSG-a o bojkotu iako je, kako ona kaže, vreme već isteklo.

Valentina je podsetila Stranku moderne Srbije i Novu stranku da ispoštuju Sporazum sa narodom, da ispoštuju svoju datu reč i da donesu ispravnu odluku, a to je bojkot.

“Ukoliko u roku od 7 dana ove dve stranke ne proglase bojkot izbora, Pokret 1 od 5 miliona izaći će na izbore”, rekla je Valentina.

“Blokiraćemo njihov ulazak u Skupštinu isto kao što smo blokirati Rektorat”, upozorila je Reković.

Reković je zatim podsetila sve da organizatori protesta 1 od 5 miliona nisu deca i kako su logistički pomagali i izveštavali o protestima održanih u 100 gradova širom Srbije.

“Kada smo pre nekoliko dana izašli u medije i otkrili da je pripadnik BIA-e davio Srđana Markovića, to nije bila tema u društvu i to nije bila dobra vest”, ukazala je Valentina.

“Da li to znači da će biti još jedna krvava glava?”, upitala je Reković.

Kako SMS i Nova stranka nisu ispunile svoje obećanje i podržali proteste, nego su im ti protesti odgovarali samo kada je bilo 30, 40 i 50 hiljada ljudi na ulici, Valentina im je poručila da “ili su na ulici sa narodom, ili nisu”, kao i da poštuju dogovor.

Upitala je kako narod može da veruje tim strankama kada ni sada, pre izbora, nisu ispunili svoja obećanja.

Ukazala je na činjenicu da onemogućavanje ulaska u Skupštinu tim strankama nije pretnja, već odgovorno ponašanje da se poštuje data reč i Sporazum sa narodom.

“Ovo je poslednji stub odbrane svakog potpisa koji je običan građanin Srbije, koji protestuje više od godinu dana stavio na taj papir”, rekla je Reković i dodala: “To je naša odgovornost i naša obaveza zato što smo inicijatori Sporazuma i jedino tako ga možemo odbraniti.”

Detalji o izlasku Pokreta 1 od 5 miliona na lokalne izbore biće objavljeni za 7 dana ako SMS i Nova stranka ne objave bojkot izbora, kao i koje to stranke ne poštuju Sporazum, već spremaju izlazak na lokalne izbore.